Skip to content

Martinu en Xenos, een kwestie van groot vertrouwen

Wist je dat Martinu al meer dan 30 jaar voor Xenos werkt? We zijn verantwoordelijk voor aanleg en onderhoud van de elektrische installaties, databekabeling en beveiliging in al hun winkels. Xenos investeert veel en werkt hard aan de bouw van nieuwe winkels en de verbouwing en uitbreiding van bestaande winkels. Als partner denkt Martinu met hen mee. We bieden betrouwbare, degelijke installaties en oplossingen en staan 24/7 voor hen klaar. We vertellen je graag meer over deze langdurige samenwerking.

Ruimte in de planning voor Xenos

Als een nieuw pand of een verbouwing bijna klaar is, worden wij 2-3 weken van tevoren bijgepraat. We moeten dan snel schakelen. Daarom houden we voor Xenos altijd ruimte vrij in de planning. Gaat het om een bouw- of verbouwproject, dan zorgen wij voor de complete elektrische en technische installatie, alle armaturen, inbraakbeveiliging, databekabeling en -beveiliging.

Zo hebben we kort geleden in Leidschendam meegewerkt aan een pilot. Er werd een grote nieuwe winkel geopend. We hebben gezocht naar de beste, gunstigste en effectiefste manier om die winkel in te richten. Een groot voordeel is dat we het concept en de uitstraling van Xenos kennen. Daardoor kunnen we onze voorstellen daarop afstemmen. En omdat ook onze monteurs het concept van Xenos kennen, verloopt de samenwerking vlekkeloos.

Partners in diverse regio’s

Xenos heeft 150 winkels door heel Nederland. Daarom werken wij op onze beurt ook samen met diverse partners. Want we willen op elk moment klaarstaan voor elke winkel en elk project. Onze partner in het noorden, bijvoorbeeld, is Borgtechniek in Winschoten. Die kennen we al jaren. Net als wij gaan ze voor kwaliteit, snelheid en eerlijkheid. Ze hebben dezelfde werkhouding als wij en begrijpen precies wat we nodig hebben.

Liever degelijkheid dan altijd het nieuwste

In het algemeen kijken we voortdurend naar innovaties en verbeteringen. We hadden laatst een slimmigheid ontdekt om de verlichting te schakelen, waarmee Xenos energie kon besparen. Dat vinden ze erg interessant. Toch gaan ze niet zonder meer voor het nieuwste van het nieuwste. Ze geven de voorkeur aan een degelijke basisinstallatie.

Het belang van de menselijke maat

Xenos is nog steeds een no-nonsense onderneming. Het is een platte organisatie waarin de menselijke maat belangrijk is. Ze zijn heel duidelijk; je weet altijd wat je aan hen hebt. Als iemand afscheid neemt van de organisatie, worden we netjes voorgesteld aan diens opvolger. Ze gaan voor de lange termijn. Dat geldt ook voor hun bouwpartners en anderen. Eigenlijk is het verbazend dat zo’n keten met zo’n naam dat volhoudt, maar het zit duidelijk in hun DNA.

Onze wens is om nog vele jaren met Xenos samen te werken. Daar gaan we voor. Wij zijn een slimme schakel in hun visie. En het mooie is, we houden elkaar scherp.

En ze doen echt heel veel. Had ik dat al gezegd?

“Bij Xenos zijn we al 40 jaar bezig met winkels bouwen en verbouwen. Martinu denkt al 30 jaar met ons mee. Ze kennen alle winkels en hebben daarin ontzettend veel gedaan. Zij weten dus precies wat er te doen is. Ze houden er zelfs rekening mee in hun planning. Eigenlijk zijn ze een soort onmisbare afdeling van Xenos geworden.

Wat we in Martinu waarderen, is hun grote flexibiliteit. Ze staan altijd voor ons klaar en willen zelfs het lastigste issue nog oplossen. Dat geldt voor de beide directeuren net zo goed als voor hun team. De grote kracht van Hans Martinu, die verantwoordelijk is voor de projectuitvoering, is om de wensen en de aanpak van elk project over te brengen op de monteurs.

Er is altijd van alles dat op korte termijn moet worden opgelost. En ze doen echt heel veel. Had ik dat al gezegd? Alles waar een stekker aan zit, en ook alle alarmsystemen, de aanleg van databekabeling en noem maar op. Als er iets is met een kassa, alarm of code en onze medewerkers komen er niet uit, hebben ze Martinu in no time gevonden. En je kunt je wel voorstellen, met 150 winkels waar gemiddeld 5 man aan het werk zijn, hoe veel er mis kan gaan en hoe vaak. Maar een telefoontje is genoeg om het opgelost te krijgen. Dat geeft ons enorm veel rust. Die samenwerking met Martinu is een kwestie van groot vertrouwen.”

Lex Sterk, Hoofd afdeling Winkelbouw bij Xenos

“Ze staan altijd voor ons klaar en willen zelfs het lastigste issue nog oplossen.” 

Icoon voor contact met één van onze Martinu adviseurs

Met ons is het fijn schakelen

We staan graag naast onze opdrachtgevers. Onze adviseurs verdiepen zich graag in uw situatie, zijn goed bereikbaar en beantwoorden uw vragen met plezier. Dat maakt het extra fijn schakelen.