Skip to content

Inbraakbeveiligingssystemen: wat is er mogelijk?

Inbraak voorkomen? Zorg voor goede inbraakbeveiliging

Heeft een bedrijf in de straat te maken gehad met inbraak? Is er bij jouw pand ingebroken? Of wil je dat juist voorkomen? Inbraak geeft een onveilig gevoel. Of er nu thuis is ingebroken, of in je bedrijfspand. Het beste is natuurlijk om inbraak te voorkomen. Maar hoe doe je dat precies?

Er zijn allerlei systemen die zorgen voor inbraakbeveiliging voor bedrijven en inbraakbeveiliging voor je huis. Wij vertellen je alles over deze inbraakbeveiligingssystemen, waarbij we vooral kijken naar bedrijfsbeveiliging.

Waarom is inbraakbeveiliging essentieel?

Zonder enige vorm van inbraakbeveiliging ben je een makkelijke prooi voor inbrekers. Meestal verdiepen mensen zich pas ná een inbraak in goede beveiliging, en dan is het helaas al te laat. Zorg er daarom voor dat je inbrekers voor bent.

Inbrekers winnen als jij een steek laat vallen. Je vergeet één keer het raam dicht te doen als je weggaat, en de volgende werkdag sta je voor een vervelende verrassing. Gelukkig hoeft het niet zover te komen.

In de eerste plaats is het zaak dat je de basisregels voor inbraakpreventie kent. Bovendien kun je een beveiligingssysteem inschakelen. Zo’n digitale oplossing houdt de boel in de gaten en zorgt ervoor dat inbrekers niet ongestoord hun gang kunnen gaan.

Wij vertellen je met welke installaties je inbraak het beste kunt voorkomen, zowel thuis als in je bedrijfspand.

Liever direct advies? Neem vrijblijvend contact op

Welke soorten inbraakbeveiliging zijn er?

Er zijn uiteraard veel manieren om je bedrijfspand te beveiligen tegen inbrekers. Wij noemen eerst twee basismaatregelen, daarna twee digitale systemen.

De basis:
1. Hang- en sluitwerk
2. Buitenverlichting

Digitale inbraakbeveiligingssystemen:
1. Camera’s
2. Alarminstallaties

Basisbeveiliging: hang- en sluitwerk

Je kunt nog zoveel camera’s rond je pand hebben hangen, als je geen fatsoenlijk slot op je deur hebt, kan het het alsnog misgaan. Goed hang- en sluitwerk is de basis van inbraakpreventie. Let vooral op bij oudere panden, die hebben soms gedateerd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Dit is makkelijker open te breken dan nieuwere sloten.

Met het SKG-keurmerk kun je zien of je sloten aan de juiste kwaliteitseisen voldoen. Hoe meer sterren, hoe beter je slot bestand is tegen inbraak:
– Eén ster betekent dat dit slot op zichzelf niet genoeg inbraakwerend is. Hier moet dus een extra slot bij.
– Een slot met twee sterren kan een inbreker in ieder geval 3 minuten buiten de deur houden
– Een driesterren-slot houdt een inbreker ten minste 5 minuten buiten.

Is er dan geen slot dat 100% inbraakproof is? Nee. Uiteindelijk is ieder slot te forceren. 5 minuten klinkt misschien niet lang, maar vergeet niet dat inbrekers het liefst razendsnel handelen. Hoe eerder ze weer buiten staan, hoe eerder ze weg kunnen. Bijna iedere inbreker geeft het op na een korte tijd morrelen. Goed hang- en sluitwerk is daarom essentieel bij ramen en deuren.

Basisbeveiliging: buitenverlichting

Zorg er altijd voor dat deuren verlicht zijn. Anders kan een inbreker onopvallend in het donker zijn slag slaan. Heb je thuis een achterom? Zorg ook daar voor verlichting. Er zijn verschillende soorten buitenverlichting. De meest voorkomende zijn schemerverlichting en verlichting met bewegingssensoren.

Schemerverlichting gaat aan als het donker wordt. Dit is handig bij bijvoorbeeld de voordeur van kantoor. Verlichting met bewegingssensoren wordt gebruikt op plekken die je niet continu verlicht hoeft te hebben, zoals een achterdeur. Dit type verlichting is ook erg geschikt om binnen te gebruiken, zodat de inbreker ook dan steeds in de spotlights staat.

Digitale inbraakbeveiliging: camera-installaties

Heb je de basis op orde? Dan kun je kijken naar digitale systemen. Die zijn vooral interessant voor bedrijven, omdat daar vaak veel te halen valt. De investering in een digitaal inbraakbeveiligingssysteem weegt dan zeker op tegen het risico van diefstal van bedrijfseigendommen en gevoelige informatie.

Bewakingscamera’s zijn een goed afschrikmiddel. Dieven denken wel twee keer na voordat ze ergens inbreken waar ze worden vastgelegd. En als er toch wordt ingebroken, zijn camerabeelden goed bewijsmateriaal. Met camerabeveiliging zie je namelijk precies wat er is meegenomen. Ook voor de verzekering is het belangrijk om bewijs te hebben van wat er is gestolen. Daarnaast helpen camera’s met het vastleggen van een signalement.

Er zijn veel soorten camera’s. Vaak kiezen ondernemers voor IP-camera’s of infraroodcamera’s. IP-camera’s zijn met internet verbonden, waardoor je beelden automatisch kunt uploaden naar een cloud. Je kunt zelfs live meekijken via een app. Infraroodcamera’s nemen ook ’s nachts superscherpe beelden op. Wanneer de inbreker denkt dat hij onzichtbaar is, legt een infraroodcamera hem in hoge kwaliteit vast.

Je kunt kiezen voor één camera, bijvoorbeeld bij de voordeur. Voor grotere panden of winkels waar veel van waarde aanwezig is, kan het beter zijn om meerdere camera’s op te hangen. Zorg er wel voor dat je ze door een professional laat installeren. Die kan garanderen dat het netwerk goed beveiligd is en dat de beveiligingscamera’s op de goede plekken hangen. Daarnaast kan een professional adviseren over het beste type camera.

“Een professioneel beveiligingssysteem hoeft niet per se duur te zijn”

Digitale inbraakbeveiliging: alarmsysteem

Als er iets is dat inbrekers tegenhoudt, is het een alarminstallatie. De pakkans is erg hoog, waardoor criminelen jouw bedrijfspand eerder aan zich laten voorbijgaan. Maar als er waardevolle spullen te halen zijn, willen doorgewinterde inbrekers het risico alsnog nemen.

Met een alarmsysteem maak je het deze echte criminelen moeilijk. Op het moment dat ze binnen zijn, gaat er direct een stil alarm af. Dit alarm gaat naar de meldkamer. Binnen no-time is de politie ingeschakeld en onderweg. De inbrekers kunnen hierdoor niet ongestoord hun gang gaan.

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen. Een draadloze alarminstallatie is het minst ingrijpend in je gebouw. Dan moet je er wel voor zorgen dat het netwerk goed beveiligd is. Laat daarom ook dit systeem aanleggen door iemand met verstand van zaken.

Welk inbraakbeveiligingssysteem is het meest geschikt voor mijn bedrijf?

In principe vraagt elke situatie om een ander inbraakbeveiligingssysteem. Ieder bedrijf en ieder pand is anders. Vaak kiezen bedrijven voor een combinatie van camera’s en alarmen. Soms is het voldoende om voor een van de twee systemen te kiezen. Vergeet niet dat je het systeem waarvoor je kiest, goed moet installeren en onderhouden.

Wil je 100% zeker weten dat je de goede keuze maakt? Dan kun je het beste kiezen voor beveiligingsadvies op maat. Martinu is je totaalpartner in security en veilige netwerken. Wij ontzorgen je van begin tot einde en garanderen dat al je systemen altijd goed draaien.

Beveiligingsadvies op maat door Martinu

Als je kiest voor beveiligingsadvies op maat, krijg je het inbraakbeveiligingssysteem dat het beste bij jouw situatie past. Martinu heeft ruime ervaring in het adviseren van kleine en grote bedrijven. Het maakt niet uit of je één bedrijfspand hebt of meerdere loodsen door het hele land, wij regelen een passend systeem.

Ook goed om te weten: een professioneel beveiligingssysteem hoeft niet per se duur te zijn. We zoeken voor je uit hoe we jouw pand kostenefficiënt kunnen beveiligen.

Bij Martinu krijg je advies van de allerbeste vakmensen in de branche. En we regelen alles voor je, van aanschaf tot installatie en onderhoud. We beveiligen onder andere woonhuizen, winkelpanden, loodsen en kantoorgebouwen.

Het ontwerp en de aanleg van beveiligingssystemen

Met een goed ontwerp en professionele aanleg haal je het maximale uit jouw beveiligingssysteem.

Als de basis niet goed is, dan is de beveiliging ook niet optimaal. En dat is natuurlijk zonde. Voordat we iets aanleggen, ontwerpen we daarom het beveiligingssysteem. We zorgen dat het ontwerp tot in de puntjes klopt.

Daarna komen onze vakmensen langs voor de aanleg. Zij beschikken niet alleen over uitstekende technische kennis, maar weten ook overlast tot een minimum te beperken tijdens het aanleggen van het systeem. Jij en je medewerkers kunnen gewoon doorwerken.

Het installeren en opleveren van beveiligingssystemen

Wist je dat Martinu gespecialiseerd is in netwerken? We regelen dat jouw beveiligingsnetwerk 100% secure is. Als wij klaar zijn met de installatie, ben jij maximaal beveiligd.

We denken ook met je mee over extra accessoires. Heb je IP-camera’s en wil je inzicht in de beveiliging via je mobiele telefoon? Dan laten we je zien hoe je alles in de gaten houdt, bijvoorbeeld via een app.

Onderhoud van en storingen aan beveiligingssystemen

Uiteraard stoppen we niet bij de oplevering. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat je beveiligingssysteem 24/7 draait. Of het nu kerst is, of midden in de zomer terwijl je aan de Mediterraanse kust zit. Jij hoeft niet na te denken over de beveiliging van je huis of je bedrijfspand – dat doen wij wel.

Heb je je beveiligingssysteem door een andere installateur laten aanleggen? Ook dan kunnen wij het onderhoud op ons nemen.

Bij Martinu zijn we altijd verbonden met jouw systeem. We zorgen continu voor updates. Zo zijn we eventuele problemen voor. En is er toch een storing? Dan lossen we die direct op. Al is het midden in de nacht.

“Met een goed ontwerp en professionele aanleg haal je het maximale uit jouw beveiligingssysteem”

Icoon voor contact met één van onze Martinu adviseurs

Met ons is het fijn schakelen

We staan graag naast onze opdrachtgevers. Onze adviseurs verdiepen zich graag in uw situatie, zijn goed bereikbaar en beantwoorden uw vragen met plezier. Dat maakt het extra fijn schakelen.